Perşembe, Temmuz 20, 2017 By: Oku Arz

Rabbimiz nimetini tamamlıyor




Bu güzel insanları Rabbimizin üzerimizde ki nimeti tamamlıyor olması sayesinde sosyal medya aracılığıyla tanımış oldum.Kendi adıma konuşuyorum bu sözü.Fakat bu bir çoğumuz için gerçektir. 
Bir çok güzel insanı sadece kulaktan duyma ile tanımışken,onların suretleri,şahadetleri ile tanımak ayrı bir nimet.
Ayşe Şasa henüz eserlerini okumuş değilim fakat sözleri ile kalbime çoktan girdi.
Bazıları ile ölümü ile tanıştık bu sosyal medyada...asil duruşları ve gizli bir özne gibi hayatın içinde oksijen gibi dolandıklarına ve bir nefes edildiklerine şahit olmak ayrıca muazzam.Takip ettiğim onca güzel insan vesilesi ile yeni gizli öznelere şahit olmak öyle saddet ki,insan olmanın oNurunu derinden hissettiriyor.
Henüz kitaplarını okumadım fakat hayatları ve şahit olduğum makaleleri ile öyle güzeller.Çok takip ettiklerimin dahi tüm kitaplarını okumuş değilim!
İnsan nasibi, gayreti kadar okuyabiliyor.Ve her kitabın vaktini bekleyen okuyucusu olduğunu düşünüyorum. 
Eğer okumadıysam henüz vakti gelmemiştir. O kadar çok tevafuk etti ki bu dediğim öyle inanıyorum. Fakat bir püf nokta var!O da aramak,talep edici olmaktır. Neyi arıyorsak Rabbimiz onu buldurur.
Rabbimiz öyle A'lâ ki birileri bize öğretmese,unutturmaya çalışsa,görmezden gelse Rabbimizin yüceliğini,yaratmasında ki muazzam sanatı işte böyle güzel insanları güzel eden Rahman Rahîm Allah biz gayret ve talep ettikçe bize buldurur,gösterir.Ögreten,eğiten alemlerin Rabbi Allah'tır. Biz öğrendiğimizi örtüyor,gizliyorsak o bizim vebalimizdir.Hepimiz öğrenciyiz.Öğrenci öğrendiğini,anladığını anlatır.Rabbimiz ise bir şeyi öğretmek için öğrenmeye ihtiyaçlı değildir.Evvelin ve ahirin sahibi zaten her şeyin bilgisi elinde olan Rauf-ur Alim'dir.
Estağfirullah el Azim, Elhamdullilahir rabbil alemin. 

ikra ela
instagram @ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder