Perşembe, Temmuz 20, 2017 By: Oku Arz

Suriyeli anne






Cennet de cehennem de hak üzerine yaratıldı. Bu dünyada güdülerine bağlı yaşayan ve bir nebze kendini temizleme yoluna girmeyen habis ruhlar kendi yakıcı ateşlerini cehenneme taşıyacak. 
Bu dünyada toz,pislik nasıl bir araya toplanıyor ahrette de tüm pis kalanlar bir araya toplanacak.
Kardeşlerim bu tür habis ruhlar ise tek başına oluşmaz.Mutlaka çevre ve aile etkileri vardır. Kur'an'da bireysel helak'dan çok kavimlerin helak nedenleri vardır.Elimizden geldiğince sırat-ı müstakimde nimetlere kavuşturulan kullardan olabilmek için sadece Allah'a kul olup,sadece Ondan istememiz gerekir.Fatiha suresini idrak edip,idrak ettirerek yaşamamız gerekir ki azaba ve sapkınlığa gidenlerin ayırımını yapabilelim,korunalım,terk edelim.Salih eylemleri yayalım,insanları ötekileştirip yalnız savunmasız bırakmayalım.
Àh,âh! Kaç köz düşüyor yüreğe,biliriz o köz iyi olmaya çalışanlarda nura döner,biliriz kötülükte ısrar edenin nârı cehennemine yakıt olur.
Ey bizim Muntakim Rabbimiz Sen zalimleri muttaki olan muhsinlerden ayıracaksın.Bizi affet,bizi sırat-ı müstakimde hidayete kavuştur.

Evinden yurdundan hayata tutunmak insanlığını yaşamak için gelmişti Suriyeli anne ve çocukları  ve maalesef yurdundan çok uzaklarda bu cinayete uğradılar.Rabbimizin selam cennetlerinde ağırlansınlar.


Mutlaka sonu kesik olan ve yeri cehennem olanlar zalimlerin,sapkınların ta kendisidir.
@ikraela



0 yorum:

Yorum Gönder