Cuma, Temmuz 21, 2017 By: Oku Arz

Toprak Hazmedemiyor




Hayatın tek cennet yönü yoktur.Cehennem yönüde vardır, biliriz. 
Cennette cehennem de hak üzerine vardır. Bu dünyada cüzi perdeler halindeyken yeniden yaratılışımız ile hak olarak olmaları haktır. 
Burada cenneti ve cehennemden numuneleri cüzi yaşarız. 
Hatada,günahta ısrar etmemiz bizi cehenneme taşırır.Kendi alevimizi kendimiz cehennemimize taşırız.
Bu alkol alan,kumar oynayan beşerin bunları ısrar ile devam edip kendi felaket zeminini kendisinin hazırlaması gibidir.
Gıybet ve gıybette devamlılık eni sonu ailelerin dağılmasına neticedir.
Kavimlerin helak nedenleri Kerim kitabımız Kur'an'da çok açık anlatılmıştır.Anlatılanlar halen ve son saate kadar da günceldir.Ne zaman ki insanlar verdikleri sözlerde durmaz (En başta Allah'a verdikleri sözlerde)o zaman gidişat bozulur.
Maalesef diyorum ki içim acıyor, toprağın hazmedemeyeceği,suyun hazmedemeyeceği,göğün hazmedemeyeceği,insanın,bitkinin,hayvanın hazmedemeyeceği işler yapılıyor.
Bu kendimize cehennemdir ve helak nedenleridir.Başımızda dönen bir çok belanın nedenidir.Nesillerin bozulması ve çürüme sebebidir.
En basit geri dönüşüm olabilecek atıkların,yıllarca hazmedemeyecek toprağa atılması nasıl bir vicdansızlıktır?Nasıl bir bilinç?
Bu kalbi olmayan akledemeyen bilinç olsa gerek! 
Dostlar gücümüz yettikçe kalbi olan bilinci duyurmamız gerek! 
Kalbi olmayan bilinç insana,hayvana,bitkiye,eşyaya,toprağa, havaya zarar veriyor.
İyi ve güzel işleri,Rabbimize saygı, sevgi ve sorumluluk ile yapmaya vekil olduğumuzu biliyoruz.
#çevrebakanlığı #bakanlıklar hangisi ilgilenirse ilgilensin bilmiyorum,#duyuru lur:
#Ambalaj üzerinde ki #firma #logo lar küçük harfler ile #yazılsın,büyük harfler ile hakikatli sözler yazılsın.

Öyle saptırmayan,azdırmayan dünya durdukça duracak söz olsun ki ,bunu kim yazmış yazdırmış diye aransın.

Bilinçlerin aktif ve kalpli olması için insanların nefsi isteklerini azdıracak,sömürecek her reklamdan kaçınılsın.Her firmaya bu zorunluluk haline gelsin.
Her #firma #şirket #fabrika neden olduğu atıktan sorumlu olsun.O atıkları #geridönüş türecek fikir,fiil üretsin!
En başta Rabbimize sorumlu ve saygılı olmamız gerektiğinin şahidi,izi,mührü olmamız gerek!













Dünyanın başı ambalaj artıkları ile de dertte. Oooo dünyanın başı artıklarla dertte!!! Gerçekten dünyanın başı ambalajlarla mı dertte? Hazır tüketim, kolaycılık isteği karunların iştahını kabartıyor, değil mi? Tüket, tüket, al at, yıkamana gerek yok al at, vay, vay... Hadi bakalım bu işin içinden nasıl çıkılacak? Dev çukurlar açsak ambalaj atıkları oraya mı gömsek , bin yıl uğramamacasına! Gelecek nesiller alkışlar, "atalarımız pek keyifciymiş!" diyecekler. Kim bilir ne savaşlardan eser kalacak ne zaferlerden, kalan bir tek ambalaj atıkları olacak! Ah, ah Firavun'u terk ettiği halde bıldırcın etini ve kudret helvasını beğenmeyen kavim gibi mi olduk? Hani onlar Musa'nın Rabbine iman etmişlerdi ya onlar!! Suçlayıp durur muyuz birbirimizi cehennemde yananlar gibi"... Biz önderlerimize inandık, onlar saptırdı bizi ! "(Ahzab suresi 67.ayetten ilham ile)diye... Dağların kabul etmediği emaneti yüklenmiş olmalıyız? Düşüyor gönlümüze Ahzab suresi 72.ayet:"Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir." 🌷 🌷 🌷 Belliki bizler de sözünde duran olmadık, ah! Bir kaç gün evvel okudum fotopraftaki haberi, hani hepimizin bildiği dert, çevreyi kirleten, zehirleyen atık ambalajlar. Ve işte Rabbimizin yarattığı ambalaj, orijinal geri dönüşümlü, bir tanecik üzüm habbesi, ne güzel de bu minicik kuşa kase gibi! Bakıyoruz tüm orijinal ambalajlara hiç biri zararlı değil, hatta faydalı cinsinden, mobilya sektöründe de kullanılıyorlar ya! Karbuz ambalajındaki o muhteşem çizgiler dilim dilim ye diyor, bu sana da çok dilim dilim paylaş diyor. Evet belliki gelecek nesillerimize emanet çöp bırakacağız, tabi o vakte kadar Dünya nefes alabilirse, son saati gelmezse! Estağfirullah el Azim. Bizi affet, bizi doğru olanları yapanlardan eyle! @ikraela #çöpünesahipçık #çevre

0 yorum:

Yorum Gönder