Pazar, Aralık 10, 2017 By: Oku Arz



Evimizin yüz metre aşağısında çay var.Kanal haline getirmişler.Bir iki defa fotoğrafını çektim,kameraya aldım. Kalbimden o anda da tefekkürler aktı.Fakat sizler ile paylaşmak nasip olmadı . Bugün eşim ile sohbet ederken ,suyun öyle gürül gürül aktığından bahsettim.O da dedi ki:"O ne ki sen onu rüzgar kıbleden esti mi gör! Kıbleden ılık rüzgar estimi dağda ki karı eritir,yerin altında ki suyu yukarı çıkarır.Sular coşar o zaman hepsi bir olur."
Bu muhteşem hakikatin bilimsel anlatımlarını bilim adamlarına bırakalım da bu hakikatin kalbime açtığı sözleri sizler ile paylaşayım istedim.
Tamda bir tek Allah'a kul olan İslam ülkelerinin kutsallarını kaybediyor gibi göründüğü demde...
Her bir yaprağımızı dökeriz,bazımız için için gizlice,bazımız ise narindir dayanamaz hış olur soğuk veya çok sıcak rüzgarların üflemesinde...
Fakat kıble yönünden ılık rüzgarlar estimi bahar demektir.
O kıble yönünden esen rüzgarlar bize derki"Ey alem-i İslam diren,sadece bir tek Allah'a kulluk ederek diren,kıyamın (dik duruşun,doğruluğun ciddi niyetin ),rukun (azmin),secden (başkoyduğun)sadece bir tek Allah için olsun.O zaman bir olursun,cem olursun,tek bir yürek olursun.Görmedin mi tek yürek olan minik kuşları, onlara o kuvveti veren bize vermez mi?
İşte istiyorsak Kabe'nin manevi ruhunu,o ruhu herbirimiz kendi canımızda bilmeli o ruh ile yürümeliyiz.Bak o zaman nasıl dünyaya esecek kıbleden ılık rüzgarlar. Asıl o zaman açacak çiçeklerimiz.Bu hayal değil dostlar,beş vakit Allah için döndüğümüz kıblemiz bize o ruhu duyurur.


Bedir savaşı zamanında kalmadı bu ruhun sırrı, hep diri canlı " Allah'a ve Rasulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra korkuya kapılırsınız da zaafa düşerseniz ve rüzgarınız gider. Sabredin, muhakkak ki Allah; sabredenlerle beraberdir."Enfal suresi 46.ayet

ikra ela

instagram @ikraela

#İslam #Kudüs #Türkiye

0 yorum:

Yorum Gönder