Cuma, Aralık 08, 2017 By: Oku Arz

Okuduğum Kitaplar


Vaktin bol,yürüyüş imkanın az olduğu yeri en güzel değerlendirmeye çalışmak,vakte,yere değer katmak için değerli kitaplar en güzel değer.



İçinde hayat olan bir gezegen bizim için kıymetlidir değil mi?
Fakat bize hayat olan bir başka can için hayat olmayabiliyor!Ya da hayat olabilmesi için ya yüzme ya uçabilme basamaklarına kavuşabilmesi gerekir.

Azdırıcı,saptırıcı olmayan her kitapta da hayat vardır.
Fakat bu hayatların bazıları nefse hitap ederken bazıları ruha hitap eder.
İşte ruha hitap eden kıymetli yazarlarımızdan @Kemalsayar ve Necmettin Şahinler kitaplarını evvelki gün almam ile ruhumda duyduğum sevinci bir çocuğun annesine kavuşmasına benzetebiliriz.
Rabbimiz ruhu ile yazan bu güzel insanların sayısını arttırsın.
Necmettinşahinler üstadımızı @esmadergi vesilesi ile tanıdım.Henüz tanımamış olanlar için bir kayıp.
İnsan farkında olmasa da kayıp değerlerini arar,aradığını bilmesede ruhu arar,bazıları bunun farkına varır bazıları ise ne aradığına eremeden iç hezeyanları ile oyalanır.
   


En uzun gece ya bugün, ona eskiden en derin gece denirmiş!

Derinse meselemiz gece olsa gündüz olsa fark etmez. Derinse gafletimiz yine fark etmez.Derinse tefekkürümüz o da fark etmez. Kim neyin içindeyse onun rüyasındadır.Onun derinliğindedir.

Gaflette olanın uykusu derin olur,rüyası sahte,kendine bu dünyada masumlar pahasına cennet yapmaya çalışanlar,karanlığı uzatanlar duha vakti girdimi inlerine çekilirler.

Her insanın, her ailenin,her halkın,her toplumun ömründe bir defa da olsa bir derin gecesi olur.Sevdiğini kaybedenin derin gecesi uzar da uzar...

Sabreden,hakkı tavsiye eden,salih amel işleyen Allah'a samimi pişman kalp ile yönelmiş can huzuru,nuru bulur.Yoksa hüsrandır ömür. Dönüp baktığında nice secdesiz geçen derin gecelerin hüsranlığı ile...
( Fotoğrafta ki #kitap #Necmettinşahinler #Kaf'ıanlamak tekrar okuyorum.#Kafsuresi ni de okuyarak tefekkür ediyoruz.

Bir kitap okuyorsak onun yazarı ile de yol arkadaşı oluyoruz demektir.21 aralık 2017)

İkra ela

instagram @ikraela
#instagramyazılarım
#okuduğumkitaplar

0 yorum:

Yorum Gönder