Perşembe, Mayıs 24, 2018 By: Oku Arz

Bağımız nasıl


Bir bağ kurduk diyelim,bu bir üzüm bağı olsun.Kuru dalı hor görmedin,vaktinde ektin,can suyunu verdin,çapasını/çabasını yaptın kuru dal içinde ki bir yudum öz suyu ile toprağa sıcaklığa erince dallandı,yeşillendi,
çiçeklendi.Üzümler de yavaş yavaş olmaya başladı, bir gün mikeriyi,birgün şamı,birgün kureyşi,birgün tahannebi'yi ikram edip tanıtıyorsun.Bağına sinsice girenler var,çaktırmadan canın çektiğini ç/alanlar var.Kimisi kökünden kemirmek için uğraşır,bağ bozulsun diye.Kimi izin istemeden göz göre göre sömürür gider.Kimi bağ sahibi bağında değilken gelir,göz hakkı falan der götürür"Üzümü ye bağını sorma!"der.Kimi ihtirası için alır ağı diye tutar dilinde... Bunların her biri bir delikten gözetler,bir deliğe kaçarlar.

Bir de bu bağa gelerek ondan beğendiğini izin ile almak isteyen latifler vardır. Bunlar gönül hoşluğu ile gelirler gönül hoşluğu ile giderler.Aldıklarını bal ederler.Bağın adını da,üzümün cinsini de işaret ederler.

Bir de gelip gezinirken görenler bağdan hoşnut olup Rabbe şükür edenler vardır.Bilirler tüm güzelliğin aslı Allah'tandır.

Tebessüm ile sesizce ayrılırlar.

Kimi de gelip geçerken tanık oldukları bağın emanetcisine selam verir selam alır,bir de yorum yaparlar.Kendileri de bir bağ emanetcisi olduğundan ya taktir ederler asmaları ya yeni güzel öneri de bulunurlar.Ya gördükleri esma ile yazılmış asmalara naat yazarlar,aşk ile bakarlar...

O

Bağ bizimdir aslında Rabbimizden ikramdır,helal yola kullanacak olana helaldir.Taşıdığı ile hakkı yapana helaldir.Kimi öz taşır bal yapar bu her cana nimettir, kimi üzüm taşır pekmez eder nimettir,kimi çırpı taşır ekmek yapar nimettir.

Değil mi hepimiz çeşitli bağlara gideriz,niyetimiz ve yaptığımız ile halimizi belli ederiz.Bir defadan bi'şey olmaz değil! Olur,Adem en başta huzur cennetinden kovuldu.Kendi yaptığının peşini bıraksa da yaptığı onu bırakmadı.

Küçük demeyeceğiz,sinek de küçük fakat mide bulandırır.Bir aileyi temsil ediyorsan,bütün aileyi de etkiler.İnsanlık ailesini...

Dünya dediğimiz bağdır,Rabbimize bağlı isek güzel bağ kurarız,sabreden,şükreden,azim eden oluruz,tesbih eden oluruz.

Yok! Allah yokmuş gibi ihtiras içinde olanlar kendi bağlarını yakanlardır.
İkra Ela
#instagramyazılarım
#kainatındilinden
#bağkurmak

@ikraela

0 yorum:

Yorum Gönder