Perşembe, Mayıs 24, 2018 By: Oku Arz

Hikmet 3 merhametli sevgi


Değerli kardeşler ilk fotoğrafa bakınca kalbinizde neyi görüyorsunuz?
Tefekkürümün devamını okumadan düşünerek hissedin.
Hatta bu sahneye bakıp yüzünüzü bir aynaya çevirin.Hüznü göreceksiniz.Hüznünüzü...
Daimi bir selam olur mu bu evde?
Ev diyorum kardeşler.Çünkü bu durum bir bütün olduğu için evdir.Fakat bu ev öyle yapış yapıştır ki artık yorgundur,öyle üst üstedir ki nefes alamaz,ruhlar kıyılıyordur bu evde.Bu birbirinin üstüne geçme şehvetinden artçı depremler hiç bitmez.Her bir boşluk ise çökme nedenidir.Temel sağlam değilse bina tabandan erir.Üstekiler tabana kıymet vermez ise alttakiler üstekilere kıymet vermez.Sevgileri de düşmanlıkları da şehvetlidir.Kendi gibi olmayanı beton gibi ezer geçer.
Maalesef dostlar bu düzenden hepimiz geçmişizdir.Şehvetin zirve yaptığı zamanların evleri böyle olur.Bire binler kazanmak şehvetinden insanlar beton kutulara yerleştirilir.
Yine maalesef diyorum ki son zamanlarda ulaştığım tefekkürüm ile gördüğüm arza şehvet hakim olmuş.Bizi tırmalıyor,bizi zorluyor,yapış yapış seviyesini aşmış sevgi yumağında.
"İbrahim, onlara dedi ki: “Sırf aranızda dünya hayatına mahsus bir sevgi (ve çıkar) uğruna Allah’ı bırakıp birtakım putlar edindiniz. Sonra kıyamet gününde kiminiz kiminizi inkâr edip tanımayacak; kiminiz kiminize lânet edecektir. Barınağınız cehennem olacaktır. Yardımcılarınız da olmayacaktır.”(Ankebut 25)

       
   
İkinci fotoğrafa bakın,orada ruhumuzun istediği ev var.O eve İbrahim'i olmayınca ulaşılmıyor.O ev ki Muhammed'i ( s.a.v ) sevgi ile inşaa olur.
O sevgi ki ruha kuş kanatları taktıran. Birbirine selam olan sevgi.
Birbirimize selam olmadığımız sevgi öd ağacı gibidir.Öldürücü yakıcı sevgi.İnsan oğlu ne zaman haddini aşsa o ağaçtan besleniyor.
Kendi bebeğini dahi merhamet ile değil, şehvet ile seviyor.Öyle şehvet ile seviyor ki bebek merhameti duyamıyor.Şehvet şerbeti ile beslenince bir yırtıcı, sömürücüye dönüşüyor.
O ağaç insan haddi aşınca nefsinde yeşeriyor.Kendi ateşini kendi hazırlıyor insan.Allah iki yol göstermiş biri selam cenneti olan binlerce ağaçtan beslenmek öbürü haddi aşıp o selam cennetten uzaklaşmak,hatasını anlayan tevbe edip yeniden ona kavuşuyor da,ısrar eden yine o şehvet ateşinde"
İkra Ela
#instagramyazılarım
@ikraela
#sessizkalma
#merhamet
#sevgi

0 yorum:

Yorum Gönder